A mitjan del segle XIX neix Isaac Albéniz, Girona inaugura la primera xarxa d’enllumenat públic urbà a Espanya...

Una nova botiga s’obre a la cantonada del carrer Abeuradors i Rambla de la llibertat, carrers que un segle més tard van arribar a ser l'epicentre comercial de Girona. Fragàncies de fusta fosca i cera, prestatges ordenats i un munt de calaixos i calaixets a punt d’obrir-se per revelar al client les novetats dels diferents articles. Articles que en aquella època venien majoritàriament de París, Londres, Sabadell i Terrassa.
Van tenir una filla, la nostra besàvia Carme Bonet. Amb els anys es va casar amb el dependent de casa, en Manel Pujadas Ferrer que més tard posaria el seu nom al negoci. El fill petit d’aquest matrimoni, Ramón Pujadas Bonet, quan es va fer càrrec de la botiga, va ampliar el local en una inversió molt arriscada en aquella època.

girona i establiment centenari de can pujadas a la rambla llibertat cantonada carrer abeuradors

Finalment el nostre pare Manel Pujadas Regàs entre l’any 1980-82 va acabar la reforma de tota la resta de la botiga i l’any 2013 va aconseguir adquirir en propietat la part de botiga que donava a la Rambla de la llibertat tancant així el cercle històric de 153 anys.
El decorador figuerenc, Josep Cairó, també anomenat “el mil·límetre”, no hi va escatimar detalls.

Negoci obert i regentat per Maria Murtra, diu la llegenda que el nostre rebesavi, Josep Bonet va anar a les Filipines a fer fortuna. Quan va tornar va posar una merceria a la seva dona Maria Murtra. Avui dia Pujadas és una empresa dinàmica i sòlida que opera en un mercat altament competitiu, amb una estructura ben organitzada i flexible.
En l’era de les franquícies i mono-marques, la decisió de mantenir l’estil i el model de botiga multi-marca, així com el fet d’apostar per un producte fet en el lloc d’origen, és una decisió en contra de la tendència general, però al mateix temps un enllaç constant amb la tradició de l’empresa, així com la garantia de la qualitat feta a països avalats per la Comunitat Europea.